Kourabiedes Kozani (biscoturi)

de Doralinda in Dulciuri, 9 Iun 2013 | 5725 vizualizari

 

Sunt niste biscoturi speciale din zona Kozani, Grecia. Foarte bune alaturi de o cafea (sau ceai).

 

INGREDIENTE

  • 70 gr gris fin
  • 600 gr faina
  • 175 gr zahar
  • 180 ml apa
  • 450 gr unt
  • 2 galbenusuri
  • o lingura bicarbonat dizolvat in 2 linguri de lapte
  • 30 migdale
  • Ptr sirop:
  • 675 gr zahar
  • 480 ml apa
  • o lingura zeama de lamaie
Portii: 60
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kourabiedes Kozani (biscoturi):

Amestecati grisul cu faina si lasati deoparte. Fierbeti zaharul cu apa si lasati sa se raceasca. Bateti untul cu un mixer la viteza rapida pana prinde o culoare deschisa. Adaugati galbenusurile dar fara sa va opriti din mixat unul cate unul. Micsorati viteza si adaugati bicarbonatul dizolvat, siropul alternand cu faina (putin sirop, putina faina, cam tot asa pana se termina). cand compozitia devine mai groasa, inlocuiti batatorul de la mixer cu cel ptr aluat.Compozitia trebuie sa fie moale si usor de manevrat cu mana. Faceti mingi mici si apoi le turtiti putin si punetile intr-o tava acoperita cu hartie de copt.

Migdalele sa fie fara coaja, si puneti cate jumatate pe fiecare biscot. Coaceti in cuptorul preincalzit la 200C (depinde de cuptorul fiecaruia) ptr cca 30 min sau pana au o culoare aurie. Intre timp, preparati siropul prin fierberea ingredientelor ptr cca 5 min. Imediat cand scoate biscoturile, asa calde, punetile in sirop intorcandu-le pe ambele parti, dar atentie, nu lasati prea mult ptr ca risca sa se sparga! Apoi le scoateti usor cu o lingura si le puneti pe un grilaj ca sa se scurga siropul.

Cand s-au racit, le puneti pe o tava. Aceste biscoturi rezista pana la 10 zile.

TIPS-URI

1

Daca nu le vreti cu prea mult sirop, atunci puneti biscoturile pe un grilaj si stropitile cu sirop.

2

Ca sa luati mai usor cojile de pe migdale, tineti-le cateva min in apa fiarta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Kourabiedes Kozani (biscoturi)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Mihaela11_jo 1

10.06.2013, 11:59

Deliciosi
Mai ce harnicutza ai fost zilele astea

Doralinda 1

10.06.2013, 12:06

Multumesc frumos Mihaela! Pai, imi cer cei din casa la o cafea, la o gustare de dupa amiaza....

Sim0na 1

10.06.2013, 14:51

Tare sunt curioasa de gust..

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

4 pere

100 gr brânză gorgonzola DOP

30 gr miere

Miez de nucă

Câteva fire de... citeste mai mult

Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura ,,Madam Marin,,